25 September 2012

Heb je gehoord van dat feest?

(Sorry in Dutch)

Spontaan feest in Haren enorm succes.

Hey heb je gehoord van dat feest? Door een foutje kwamen hele hordes tieners naar een normaal rustige gemeente om een verjaardag te vieren van iemand op facebook. Gelukkig had iedereen het van te voren zien aankomen en werd de jeugd op het station al ontvangen met sandwich en een flesje cola, gesponsord door de spoor kiosk, al die litertjes cola die er doorheen gingen zorgden in ieder geval dat niet iedere tiener naar de drank greep.

ME en andere beveiliging onopvallend aanwezig
Via een uitgezette wandelroute werden alle bezoekers zoveel mogelijk buiten centrum en woonwijken om naar een nabijgelegen terrein geleid waar een podium klaarstond en verschillende bands belangeloos optraden. Verschillende instanties waren aanwezig om in feestvreugde te delen en hun merken of politieke partijen te promoten. Groen link (waar zie je ze niet?) betrokken als altijd richtte duidelijk alvast hun pijlen op de stemmers van de komende generatie en sponsorde een deel van de kosten.

Natuurlijk was er wel beveiliging aanwezig, MOJO concerts had uit hun lijst van betaalde en vrijwillige medewerkers mensen geronseld en maakte meteen van de gelegenheid gebruik om hun concert agenda voor de komende maanden te promoten. Maar de beveiligers waren veelal in burger of stonden uit het zicht, ze hadden goed door dat provocatie bij zo’n groep jongeren averechts werkt.

Jeugd gedroeg zich voorbeeldig
Na een leuke avond ging de enthousiaste meute op huis aan, er werd zelfs nog een inzameling gedaan voor een leuk cadeautje voor het meisje dat haar sweet sixteen vierde waar het allemaal mee begon. Nederland op haar best liet zien dat het van een dreigende crisis een groot succes kon maken. De plannen voor de verjaardag van volgend jaar zijn al in de maak, er word gesproken van een groot festival waarvan de opbrengsten naar een goed doel gaan.

Had je gehoord van dat feest? Nee?

Jammer he?

No comments:

Post a Comment